Home

Plocka upp tappad avig maska

Hur man plockar upp en tappad maska långt ner i arbetet

Hur man plockar upp maskor avigt t utkast - Blogge

 1. Hur får jag upp en tappad maska? Första steget är att ta upp maskorna du stickat efter du tappade maskan, tills du kommit tillbaka till den. Hur du gör det: 1. Vänd till baksidan. Stick in den ena nålen i maskan under maskan som är virad runt den andra nålen, som visat på bilderna. 1
 2. Lektion 16 - Hur du plockar upp tappade maskor I lektion 16 visar jag hur du plockar upp tappade maskor. Det var var stickskolan hade att bjuda på den här gången! Jag blir jätteglad om du lämnar feedback på vad du gillar med filmerna och om du har tankar på hu
 3. Utöver denna blogg så lägger jag även upp bilder på instagram, och så driver jag Youtube-kanalen Pernillas Kreativa där jag lägger upp instruktionsvideor på olika typer av handarbeten. Något av det roligaste med att handarbeta är att kunna hjälpa och inspirera andra till att vara kreativa och pröva på nya saker
 4. Om du tappar en maska under arbetets gång - få inte panik! Även om den ramlat ner en bra bit så går den att fiska upp utan att behöva dra upp tråden och backa hela vägen ner till den tappade maskan
 5. Plocka upp maskor längs uppläggnings- eller avm.kanten. Håll garnet som om du skulle sticka. Stick nålen genom varje maska, lägg garnet runt nålen och drag igenom. Du kan också använda en virknål att hämta upp garnet med och sedan lyfta över m på stickan

 1. Tekniken som vi ska visa dig idag ät att plocka upp maskor längs halsen av din tröja, för att hjälpa dig uppnå perfekta resultat. När du har stickat alla delar till din tröja är det dags att plocka upp maskor från fram- och bakdelarna för att sticka halsen. Det spelar ingen roll vilken beskrivning du [
 2. Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen! Jag har läst och godkänner villkoren. Halsduk med tappade maskor. Tappade maskor skapar ett vackert svepande mönster. Av Icakuriren, Publicerad 2011-09-21 15:53, uppdaterad 2015-11-22 12:56. Handarbete Dela på Facebook. Tweeta. Mått: Bredd.
 3. Plocka upp maskor enligt kanter med rundst Plocka upp tappad maska Pernilla Einarsson. Här visar jag hur ni går till väga och plockar upp om ni råkat tappa en maska i ert arbete,. Ärmar: Lägg upp 31(31)33(33)37(39) m på st 3_ och sticka 2 v rätst

Tappade maskor - Prickiga Grise

Hur du plockar upp tappade maskor - Rätstickning, aviga

Lägg på 2 strumpstickor nr 3, upp 18(20)22(24)26(28) m så här: Först läggs hälften av maskantalet, plus 1 maska upp som vanligt på två stickor. Ta sedan ur den ena stickan och plocka upp hälften av maskantalet, minus 1 maska på andra sidan av uppläggningskanten. Fördela maskorna jämnt över 4 stickor. Så stickas tån. Sticka runt. Nästa v: Sticka 6 rm tappa 1 m, sticka 2 rm, tappa 1 m, x sticka 2 rm, tappa 1 m,x upprepa mellan x, tills 6 m återstår som stickas rät. De tappade m kommer att löpa när arbetet sträcks ut. Sista varvet stickas som vanligt fast med dubbelt garn, plocka upp den tappade maskbågen så att det bli samma antal m över varvet som tidigare Sticka en avig maska som vanligt, men släpp den inte. Tappad Maska. Oct 26th. Projekt - Hundtröja. Oct 15th. Lägga Upp i Arbetet. Oct 12th. Melerade Nystan. Plocka upp Maskor - Från Döda till Levande. Jun 14th. Mönsterdiagram - Hur läser man dem? Jun 13th. Öka - Omslag. Jun 9th

Maskorna är ömsom för lösa, ömsom för hårda. Försöker lära mig hur jag ska plocka upp tappade maskor, men lyckas bara tappa ännu fler. Det enda stickningen ger mig just nu är känslan av vanmakt, frustration, dåligt självförtroende och talanglöshet. Ändå fortsätter jag. Repa upp, sticka om, gör om, gör rätt maskan, lyft en maska som om den skulle stickas avig och dra över nästa maska. Försätt minskningarna 5 gånger, det är då 32 maskor kvar på stickorna. Fortsätt slätstickning i 13 cm, eller önskad längd och börja intagning för tån så här Toppluvor i polkagris- och Hammarbyfärger De här pigga toppluvorna är ganska tunna så de passar bäst att bära vår, sommar och höst. De är lätta att sticka, men om du är lika fumlig som jag så rekommenderar jag att ha en virknål till hands under arbetet för att plocka upp en och annan tappad maska Plocka upp 9 maskor bakom tummen med en tråd och 2 maskor i vardera sida av tumhålet, på tvåändsstickningsvis, samt de 23 maskorna på tråden (36 maskor). Undvik att plocka upp maskor i mellanbågarna. Det brukar bli bäst att plocka upp tråden mitt i de redan stickade maskorna. Jag brukar göra så här: Jag börjar med att plocka upp 9. Varv 2: Lyft den första dubbelomlagda maskan och sticka avigt fram till den ostickade maskan med omslag kring sig. Plocka upp omslaget och sticka avigt tillsammans med den omlagda maskan. Lägg om nästa maska lyft den och vänd. På de följande varven plockas båda omslagen upp och stickas tillsammans med maskan

Om man plockar upp maskor på framsidan av luftmaskkedjan, som om man skulle virka i den så får man klippa upp den senare när man ska använda maskorna och dra bort garnstumparna. Plocka upp 28 maskor i öglorna på baksidan av luftmaskkedjan. 3 Sticka ett avigt varv tillbaka i de 28 maskorn Men om man inte underhåller kunskaperna försvinner de lätt. Om du blivit sugen på att plocka upp stickorna igen, har jag gjort en videoserie med det mest grundläggande för att komma igång. Här kan du lära dig att lägga upp maskor, sticka räta maskor, sticka aviga maskor och att avmaska

Hur att plocka upp tappade maskor i stickning. Har du någonsin varit glatt sticka längs, och projektet tycktes vara framåt alldeles utmärkt, Idag jag lär din hur att plocka upp en hund! För detta Instructable behöver du:• Händerna (se till att de ser trevliga så att hunden inte uppmuntras att bita dem av.). Rund halskant med stickad resår Om du har en färdig beskrivning på en stickad tröja står det säkert hur många maskor du ska plocka upp. Annars kan du lätt ta reda på ideala antalet maskor för en bra halskant. Dessutom kan du använda en del av metod nummer 1 för att lista ut var någonstans längs din halskant som du ska plocka upp maskor för att det ska bli jämnt och fint Lyft den första maskan och sticka sedan antalet aviga maskor som anges i mönstret, 2 am tillsammans, sticka 1am, och vänd arbetet igen. Fortsätt enligt instruktionerna i mönstret tills sidmaskorna tagit slut och alla maskorna sitter på stickan. När vändmaskorna är klara, plockar vi upp maskor längs sidorna för att forma hälkilen Stickning är en textil teknik.Många av termerna inom stickning används också vid virkning även om det är helt olika tekniker att av garn eller tråd framställa textila produkter.. När man stickar lägger man upp det antal maskor som mönstret erfordrar för den del av plagget eller produkten som kan stickas i ett stycke. Från maskorna fortsätter arbetet att varv för varv tillfoga.

Sticka 12 varv, sedan delas maskantalet upp i 3 delar. Det ska vara 6 maskor på mitten, gör en vanlig hälavmaskning. **Se förklaring märkt **med** Plocka upp 7 maskor på var sida om hällappen. Nu ska det finnas 10 maskor igen på alla stickor. Under foten stickas slätstickning. På ovansidan stickaskorvar4 varv avigt,4 varv rätt Sticka 12 varv,sedan delas maskantalet upp i 3 delar. Det ska vara 6 maskor på mitten,gör en vanlig hälavmaskning. **Se förklaring märkt **med** Plocka upp 7 maskor på var sida om hällappen. Nu ska det finnas 10 maskor igen på alla stickor. Under foten stickas slätstickning. På ovansidan stickaskorvar4 varv avigt,4 varv rätt

Sticka nu från avigsidan: Sticka 13 maskor avigt, plocka sen upp wrappen med vänster sticka och sticka ihop maska+wrap. Gör likadant med följande wrappade maskor tills du kommer till den sista då stickar du ihop maska+wrap+ nästa maska Sprundkant: Plocka upp ca 37 (41) 45 (49) 53 (57) m med fg 1 på st 3½ runt sprundet innanför 1 m från räts och sticka 1 rätt v från avigs. Maska av. Halskant: Plocka upp ca 68 (72) 76 (80) 84 (88) m med fg 1 på rundst 3½ runt halsringningen från räts och sticka 1 rätt v från avigs. Maska av med rm ej för fast. Sy i ärmarna I detta fall avslutades avminskningen på aviga varvet varför jag stickade alla räta för att kunna plocka upp maskor från sticka 1. 7) Plocka upp 11 m på vardera sida om hällappen som består av 13 m. Du ska nu ha totalt 13 + 21 +11 + 11 = 56 m. Fördela dessa jämt mellan de fyra stickorna Dessa maskor kommer hamna mot handleden när du stickar tummen. Plocka upp ett par maskor på ena sidan av tummen. Vanligtvis brukar det stå i beskrivningen hur många maskor man ska plocka upp. Ibland kan man behöva plocka upp några extra maskor för att det inte ska bli hål. Dessa maskor minskar man bort på första stickvarvet Lägg upp på st 3, 70 (80) 90 (98) 110 (118) m och sticka resår 1 rm, 1 am i 3 v (1:a v = avigs). Byt till st 4 och sticka 6 v slätst, minska på 1:a v 3 (3) 3 (5) 5 (5) m jämnt fördelat. Sticka mönster enl diagram. OBS! På andra mönster-v från räts görs 1 int i var sida innanför kantm

Video: pernillaskreativa.blogg.se - Plocka upp tappad maska

Plocka upp 11 maskor på respektive sida av tumhålet =22 maskor. På första varvet plockar du sedan upp 2 maskor på var sida av tumhålet = 26 maskor. Sticka runt i 19 varv. Gör sedan minskningar på samma sätt som för handen. Tecken förklaringar = Avig maska; X = Minska en maska åt vänster (Sticka 2 maskor tillsammans i bakre maskbågen Stickning har jag betydligt mer erfarenhet av i jämförelse med virkning. Att sticka (och arbeta med textila material överlag) är för mig starkt kopplad till min mormor. Hon dog tyvärr när jag var 15 år gammal men under min uppväxt var hon en av mina stora förebilder. Allt hon kunde göra ville jag också lär Sticka 6 varv resår där första varvet är från avigs: 1 rm, 1 am, *2 rm, 2 am*, upprepa *-* och sluta med 2 rm, 2 am, 1 rm. Maska av i resår. Höger sprundkant: Plocka upp 1 m i 2:a varvet nedanför avmaskningen av de 4 m och därefter 39 (41) 47 (47) 53 m upp längs sprundkantens slätstickning (hoppa över ca vart 5:e varv), och 6 m. am = avig maska vrm = en vriden rät maska. Sticka 4: plocka upp 14 maskor längs den andra sidan, 11 rm (25 maskor) Du har nu totalt 82 maskor. så att du inte tappar någon maska. När du har arbetet ut och in, med stickorna parallella och räta ligger mot räta,.

Maska för Maska: Tappad Maska - Blogge

Lyft första maskan avigt och sticka maskorna avigt fram till en maska före glipan. Sticka den och nästa maska ihop avigt, sticka en avig och vänd så du har rätsidan mot dig. Nu behöver man inte tänka på hur många maskor hit och dit man har på sina stickor nan maska lyfts på rätsidans varv. Material. Sockgarn som passar stickor 2,5 mm. Bildens sockor är stickade med Opal Sockgarn 425 m/100g. Förkortningar: m=maska, a=avig maska, r=rät maska, v=varv, omsl=omslag, 2 r tills=sticka ihop två maskor rätt, st=sticka, RS=rätsida, AS=avigsida Kommentar: sticka en maska vridet = sticka e

Man kan plocka upp maskor glest längs sidan på hällappen för att få rätt maskantal i foten från början. Plockar man upp glest finns det risk för hål. Plockar man upp maskor tätt för att undvika hål får man för många maskor. Dessa kan minskas bort på första varvet efter upplockningen utan att det syns på det färdiga arbetet Plocka upp runt halsen med fg 2 från rätsidan, 1 m i varje maska/varv men hoppa över ca varv 4:e maska. Sticka 1 varv avigt, maska av på nästa varv. Sy ihop den andra axelsömmen. Plocka upp och sticka lika runt ärmhålen. Sy sidsömmarna. Brodera på framstyckets överdel, med restgarner eller moulinégarn i bomull, enl skiss

Plocka upp maskor längs kant (Tutorial Video

Örat är 5 centimeter brett i basen och det är 7 centimeters mellanrum mellan öronen. Plocka upp 8 + 8 maskor längs med huvudet. Dessa bildar örats utsida respektive insida. Sticka 3 räta varv. 1 rät maska, gör 1 maska i var kant. Jag gör 1 maska genom att plocka upp 1 maska vriden mellan maskorna från föregående varv Plocka upp cirka 10 m utmed hällappens högra kant ( + eventuellt 1 m mellan hällappen och st III, ) sticka m vridet rätt och hällappens 5 maskor rätt på st. Maskorna på sticka I och IV är nu ungefär 15 per sticka, och vi ska ta ihop för att få 11 maskor på varje sticka Plocka från räts med st 3 upp ca 56 (58) 62 62 (66) m längs vänster sida av halsen fram, plocka upp 1 m nere i v-ringningen (markera maskan med en tråd i annan färg), plocka upp lika många m utmed höger sida upp till axeln och till sist 46 (48) 52 52 (54) m utmed halsen bak - 159 (165) 177 177 (187) m pick up and knit plocka upp maskor place on holder sätt maskorna på nål (eller tråd) purl (stitch) avig (maska) purl cable korsning med räta över aviga m repeat upprepa, upprepning reverse stockinette stitch avigstickning, slätstickning med avigan ut ridge(s) ribba, ribbor right side rätsidan, arbetets framsida round runt, varv i.

Plocka upp maskor Dela de 8 maskorna på 2 stickor (eller da/2) och plocka upp kantmaskorna längs med hällappen. 12 nya maskor per sida borde det bli (eller ditt antal). Nu borde du ha 16 maskor på sticka 1 och sticka 4 dvs de 4 maskorna sen tidigare + 12 nya maskor (eller da/3 + da). Nu har jag 16+16+12+12 m på mina stickor (bild 7) Vrid den stora maskan och plocka upp nästa stickade remsa genom öglan. Fortsätt så här vidare upp och flätan växer fram alltmer. När pannbandet känns som lagom långt maskar du av alla maskor och syr ihop det. Att få ihop flätan snyggt på baksidan är lite knepigt, där fick jag prova mig fram tills det såg ganska bra ut innan jag sydde fast den sista stickade remsan Sticka ihop 2 maskor aviga, sticka 1 avig. Vänd. Fortsätt så till alla maskor är stickade. Det sista varvet är på avigsidan. Början på varven räknas från och med nu från mitt under hälen. Sticka nu maskorna på det som nu är sticka 1 (d.v.s. den vänstra, när du håller upp de du har hälmaskorna på). Fortsätt och plocka upp 16.

Att plocka upp maskor längs halsen för tröjor - Blogge

Plocka upp 12(14)16 m från hälkappans högra sida + 1 m mellan stickorna, sticka de upplockade m vridna räta och ännu 4(5)5 rm. Det finns 58(68)74 m i arbetet. Hälkil. Byt till de tunnare stickorna. Novitas mönster för nybörjare omfattar endast de mest grundläggande teknikerna: räta och aviga maskor Madelene Linderstam har gjort vantar som fått namnet Skyskrapa. De är stickade i åtta olika kulrörer. Garn: handfärgat sockgarn från Stick och spinn (80% Blue faced leicester och 20% triboalnylon) Här har 8 färger använts men går förstås att variera i det oändliga. Minst två färger behövs. Stickor: stickor 2,5 mm rundsticka eller strumpstickor Polokrage: Plocka upp 50 m runt halskanten (inkl de 16 m från tråden) på strumpstickor nr 6. Sticka runt i resår 1 rm, 1 am i 10 cm. Maska av löst i resår. Benkanter: Plocka upp 22 m på strumpstickor nr 6 runt den ena benöppningen och sticka resår 1 rm, 1 am i 8 varv. Maska av löst i resår. Sticka lika runt den andra benöppningen Här ska du nu plocka upp maskor med din 5.e sticka, den som du inte har i stickningen precis nu. Så igen, jag har 14 maskor på varje sticka och stickade därför 28 varv. Det betyder att jag har 14 'kedjestygn' i kanten. Då ska jag alltså plocka upp i varje maska så jag får 14 maskor

Lyft 1 m avigt:€Lägg tråden framför arbetet, som om du skulle sticka maskan avig, lyft maskan över till höger sticka utan att sticka den.€ UPPLÄGGNING€ Lägg med st 3.5 mm upp 36(36)40(40)40(48)48(52) m och fördela dem på 4 strumpstickor med 9(9)10(10)10(12)12(13) m på vardera sticka.€ SKAFT Plocka upp tappad maska Om du inte vet var du ska få tag på garn så kan jag varmt rekommendera Tiinas garn . Maria Gutebring Sanda Kovik 810 62379 Klintehamn e-post: gutebringmaria@gmail.com mobil: 070761733 Varv 4: Sticka am fram till nästa lindade maska, lyft upp och sticka båda de lindade omtagen avigt tillsammans med maskan, linda nästa maska, vänd. Upprepa varv 3-4 till dess att alla maskor är stickade på ett varv från rätsidan. Nästa varv (ovansidan): Sticka rm

17-22 TREKANTS SJAL MED TAPPADE MASKOR GARNKVALITÉ Stella(80% Akryl,20% Ull. Järbo Garn AB Nystanca 100 g = 550 m) STORLEK En storlek GARNÅTGÅNG Ca 50 g (fg. 45004) STICKOR Nr 12 DESIGN Marie viktoria MÖNSTER Löpmaskor - tappa en maska. FÖRKORTNINGAR am= avig maska, rm = rät maska, , m = maska, v = varv. STORLEKSGUIDE Rörelsevidden på våra plagg i stickbeskrivningen kan variera. Halskant: Plocka från räts med st 3.5 upp ca 72(76)80(84)88(92) m runt halsringn. Sticka 2 räta v. Sticka sedan resår 2 rm 2 am, innanför kantm i var sida, i ca 2(2)2(2½)2½(2½) cm, sista v från avigs. Maska av i resår. Vänster framkant: Plocka från räts innanför kantm med st 3.5 upp 1 m i varje v utmed framkanten + halskanten Plocka upp 2 nya maskor i tumgreppet och fördela sedan de 22 maskorna du tidigare satte på en tråd för tummen. Det blir totalt 24 maskor d v s 6 maskor per sticka. Sticka enligt diagrammet för tummen (vänster vante) tills du stickat 13 varv då minskar du på samma sätt som för vanten, men varje varv denna gång Upprepa från * till * v ut. Sluta med 1 maska rätt. Sticka avigt tillbaka, därefter 2 v rätstickning. Sticka nu ca 2 ½ cm fram och tillbaka över de 9 mittersta maskorna = mittstycke, mitt ovanpå foten. Det är nu 12 maskor på var sida. Börja från början av v igen och sticka: De 12 avsatta maskorna, plocka eller sticka upp 5 maskor läng 80 cm, en extrasticka att plocka upp maskor med (samma grov-lek eller tunnare) Förkortningar: am = avig maska m = maska rm = rät maska vrm = vriden rät maska (rät maska stickad i bakre maskbågen) ö1m = öka 1 maska på valfritt sätt t ex vridet omslag. *-* = allt mellan asteriskerna ska upprepas el Gör en ögla av garnet. Se til

2. varv: avigt över alla maskor Upprepa dessa 2 varv tills det har stickat 28 varv och det har minskats 14 gånger. Sticka rakt upp tills arbetet mäter 80 cm. Låt maskorna vila. V ä n s te r fr a ms ty c k e V ä n s te r a x e l På aviga varven minskas för hals: 1. varv: 1 avig, 2 vridna rät tillsammans, aviga maskor varvet ut rundst 2½ och sticka 2 cm moss, 1 avig v (= vikvarv), och 2 cm moss. Maska av i moss. Vik kanten i vikvarvet mot avigs och sy fast med lösa stygn. Lämna ca 1½ cm öppet bak och trä i resår i linningen. Sy igen hålet. SOCKOR Lägg upp 48 (48) 48 m på strumpstickor 2½ och sticka 1 cm rätstickning (omväxlande 1 rätt och 1 avigt v)

Halsduk med tappade maskor - Icakurire

Vänd, sticka aviga tills 1 maska är kvar före vändningen, sticka 2 tillsammans avigt.* Upprepa från * tills samtliga maskor är med. Fot: Plocka upp 12 maskor utmed varje sida av hälen. Sticka ett varv runt alla maskor. Börja minska 1 maska i var sida (från de stickor som du plockat upp maskor), innanför 1 maska vartannat varv tills 44. Sticka ihop 2 maskor aviga, sticka 1 avig. Vänd. Fortsätt så till alla maskor är stickade. Det sista varvet är på avigsidan. Början på varven räknas från och med nu från mitt under hälen. Fortsätt och plocka upp 16 maskor i kanten av hällappen. Fortsätt sedan i mönster som tidigare över de nästa två stickorna

Plocka upp maskor ärm hej! ibland måste vi plocka upp

Plocka upp sex maskor från rätsidan i kanten på den ena av förra varvets rutor. Det ska finnas sex vändningar, som små knutar som Sticka räta maskor tillbaks, vänd. Sticka fem maskor avigt, sticka ihop den sista grå maskan med en maska från förra varvet, vänd, Fortsätt så till du inte har några maskor kvar från rutan från. Lägg upp 88 m på stickor 4 mm, byt till kort rundsticka 4, 5mm, märk ut var varvet börjar med en stickmarkör och sticka resår, 2 räta, 2 aviga i 5 cm. Nästa varv stickas så här; * 1 rät, plocka upp en ny maska och sticka den vriden rät, 1 rät, 2 aviga* upprepa från * till * varvet ut = 110 maskor maskorna upp för ben: st 13 m, sätt resterande 13 m på en tråd. Lägg upp 7 m mot grenen = 20 m. Slut till en ring, sätt en markör i mittenmaskan mot grenen, det markerar varvets början. St runt i slätstickning i 12 cm (alt. kortare för shorts). St mudd *1 rm 1 am* v ut i 3 v, maska av. GRENEN. Plocka upp 7 m vid grenen och s m - maska. rm - rät maska. am - avig maska. 1 varv - en rad med maskor —-0-4kg (4-8kg) 6-10kg 8-11kg (11kg+) - Lägg upp 80 (88) 96 100 (108)m på dubbla strumpstickor, fördela sedan maskorna jämt över 4 strumpstickor (de tre största storlekarna går även bra att sticka på 40cm rundstickor). - Sticka resår 2rm 2am i 4 (4. Mindre innan dom 3 mittersta och en mindre efter, 1 avig. Sticka tills du bara har en maska kvar. Spar maskan = Starten på nästa ruta åt vänster. Ruta 2. Plocka upp 15 maskor, Sticka upp 14 maskor (= 29 maskor). Fortsätt sedan enligt ruta 1. Ruta 3. Sticka upp 14 maskor, plocka upp 15 maskor på höger sida. På rutan (=29 maskor)

Plocka upp en tappad maska - Fröken Malins inspiratio

MÖNSTER Löpmaskor - tappa en maska. FÖRKORTNINGAR am= avig maska, rm = rät maska, , m = maska, v = varv. TIPS! För att undvika frågetecken, tänk på att läsa igenom beskrivningarna noga innan Du påbörjar ditt arbete. SJAL Lägg på stickor nr 12, upp 2 m Det blir en avig och rät sida här. Man binder med avigsidan utåt och vänder sen ut och in. 2. Gör uppläggningen. 3. Plocka upp de två maskorna du har bakom tummen. 4. Plocka upp maska 2 och 3 bakom tummen. 19. Stick in nålen framifrån i maska 1. 20. Under tummaskan Förkortningar: m=maska, a=avig maska, r=rät maska, v=varv, omsl=omslag, 2 r tills=sticka ihop två maskor rätt, st=sticka . Kommentar: sticka en maska vridet, se sista sidan. Lägg upp 72 m och fördela dem på 4 stickor (=18 m per sticka). Sticka resår 1 vriden rät, 1 avig i 10 varv, avsluta med att sticka ett rätt varv och minska 1 m

Aviga maskor - För dig som älskar att sticka eller vill

Lägg upp ett jämnt antal maskor. En rätstickad kantmaska i båda sidor. Varv 1: sticka 1rm, *1 omsl, lyft nästa maska avigt, 1 rm*,upprepa * till * och sluta med 1 omsl, lyft nästa avigt, 1rm. Varv 2: sticka 1 rm det är inte roligt att tappa en maska, svårt att plocka upp rätt; Projektidéer så här efter första bekantskapen Detta innebär att du plockar upp aviga maskor på slutet av stickan, gör samma sak tills alla maskor är stickade. Fördelar: Jag ser inga fördelar bara svårigheter. Nackdelar: Passformen på hälen blir inte bra, mycket fyrkantig i formen, möjligtvis går detta att justera V 19. 1a *1öhpt, 1a, plocka upp en maska som stickas avigt* Sluta med ett rätvarv från avigsidan. Byt garn till Viola Magic. VIKTIGT INNAN GARNBYTE! Kolla att det finns samma antal maskor som vid uppläggning. OBS VIKTIGT! När man tar ihop på varv 5, 2 m tills med stickan bakifrån, 1r 2 m tills framifrån. Mönster 2 Hålvarven Sticka 3 r. Ryggen: Lägg upp 23 m i mörkgrått. Sticka randig slätstickning. Öka 1 m i varje sida, vartannat varv, 16 ggr, tills du totalt har 55 m. När arbetet mäter 17 cm, minska 1 maska, i ­varje sida, vart fjärde varv, 6 ggr. Maska av de resterande 43 maskorna. Plocka upp 78 m vid ­ryggens nederdel. Sticka 4 resårvarv 2/2 Plocka därefter upp 11 (13) maskor på hälens ena sida. Sticka hälmaskorna och plocka upp 11 (13) Sticka 5 aviga maskor, sedan 2 aviga, tills 1 återstår - hur menar du här? Svara Radera. Svar. Caroline 2 januari 2019 13:46. Tills = tillsammans. 5 aviga, 2 aviga tillsammans, 1 avig

Lär dig sticka sockor med hjälp av Lees utförliga

Nästa varv blir ett s.k. kortvarv. Sticka avigt tills du har 8 maskor kvar. Sticka tillsamman två am, vänd på arbetet. Fortsätt tills du har 8 stickor kvar, sticka två rm ihop. Sticka tills du stickat slut på alla sidmaskor. Plocka upp de yttersta maskorna vid sidan av hälkappan samt en maska mellan hälkappan och strumaftet Plocka upp 13 m längs hälens kant. Sticka rm över de 24 vilande maskorna, plocka upp 13 m längs kanten, sätt över de fyra mittesta m på stickan =58m. (Sticka I-17m, II-12, III-12, IV-17). Fortsätt nu med slätstickning samtidigt som du maskar av på vartannat varv. Sticka I: Sticka tills det återstår 2 maskor, sticka ihop dem rätt Plocka upp räta och aviga maskor - The Movie Som jag nämnt har jag arbetat med att ändra ett litet fel jag gjorde på väldigt många ställen, väldigt många varv tidigare i stickningen. Här kommer nu lite bilder och en film som visar hur jag gjorde Avig maska därefter 5 (6) 7 m på vänster ärm, sticka avigt varv ut. På nästa varv avm 5 (6) 7 maskor på höger ärm, sticka varv ut och minska för raglan lika som förut. Sticka 1 avigt varv. Låt maskan sitta kvar på st. Halskant: Plocka upp maskan från räts på st 3 utmed halskanten (maskan på trådarna och stickan inberäknade) Jag stickar först en lång rimpa (=lång smal remsa eller smalt stycke) som monteras ihop i nacken. På rimpans ena sida stickar jag en maska avigt. I den aviga maskan plockar jag sedan upp maskor till överdelen. De här är mönstrade med hjälp av krokmaskor till labyrintmönster

Stickor: Strumpstickor 3,5 mm. För större storlek använd grövre stickor, 4 mm. Storlek: Herr, liten Förkortningar: vr, vriden rät, sticka genom bakre maskbågen a, avig m, maska Öka genom att plocka upp tråden mellan två maskor och sticka den vriden för att undvika hål r = rät maska, a = avig maska, RB = sticka rät maska i bakre bågen, LA = Lyft sista maskan som den skulle stickats avig, Omsl. = gör 1 omslag, 2ihop = sticka ihop 2 m rät, 2a-ihop = sticka ihop 2 m avigt, ÖX2 = 2 omslag, 2 r ihop, 2 omslag, 2 r ihop. Börja med att lägga upp 10 maskor; Del 1 Uddarn Plocka från räts med rundst nr 3 upp ca 106(110)110(114)118(124) m runt halsringn och sticka resår 1 rm 1 am i rundvarv i ca 2½-3 cm. Maska av i resår. Jumperstickor: Sy ihop höger axelsöm. Plocka upp m med st nr 3 som för halskant på rundst men lägg till 2 m = kantm. Sticka resåren fram och tillbaka, sista v från avigs Lägg upp 271 maskor (Delbart med 18 + 1, ifall du vill göra en annan storlek). Varv 1: aviga maskor hela varvet. Varv 2: 1 rm, ÖKVÄ, *7 rm, döhpt, 7 rm, ÖKHÖ, 1 rm, ÖKVÄ, * upprepa *-* tills du har 18 maskor kvar på stickan: 7 rm, döhpt, 7rm, ÖKHÖ, 1 rm. Första dagen kommer jag att lägga upp samt sticka varv 1 med dagens färg

 • Kan vi gissa ditt namn.
 • Astrology your horoscope sign and ascendant.
 • Kasachstan backpacking.
 • Ritad båt.
 • Bmw treffen heute.
 • Lkw fahrer fernverkehr vollzeit.
 • Intiman bästa platser.
 • Hur får tornet gå i schack.
 • Svamp könssjukdom.
 • Sebastian stakset radio.
 • Konstanz webcam.
 • Marville road rea.
 • Picasso lampa kopia.
 • Heimische vögel bestimmen bilder.
 • Primark sweden stockholm.
 • Likströmsgenerator laddar inte.
 • Gen 2 starters.
 • Svensk fastighetsförmedling jönköping till salu.
 • Bacillskräck test.
 • Fälla in gångjärn.
 • Lagrådet barnkonventionen.
 • Beggars banquet records.
 • Havsöring synonym.
 • Föräldrars krav på skolan.
 • Vikingbuss barnbussen 2018.
 • Marville road rea.
 • Frivilligarbetare synonym.
 • Bangladesh befolkning.
 • Ångestsyndromsällskapet umeå.
 • Newtonsche axiome beispiele.
 • Flottatjärns kennel.
 • Warum sind flüge so billig.
 • Riddles for adults.
 • Maci bookout taylor mckinney.
 • Link seat wow.
 • Kända personer helsingborg.
 • Norcar minkomatic.
 • Bluetooth 5 nordic.
 • Tjälknöl hjort.
 • Chi gong youtube.
 • Digitale mitschriften im studium.